August er ved at bide halen af Asger, Asta overvejer om hun skal hjælpe

A-kuldet

14.11.2013:

Asger har ved udstillingen i Herning fåret sine to første CK'er. og sit først Cacib.

21.05.2012:

I weekenden var der World dog show i Salzburg. En kæmpe udstilling hvor hunde fra hele verden deltager.

Vi deltog ikke selv, men kan fortælle at vinderen af bolognese-racen Little White Wonder Emilio Aliso (Mio) er halvbror til A-bøllerne. De har samme far - Opal.

Så vi er lidt stolte på Opals og hans ejer Bärbels vegne.

Stort Tillykke.

28.04.2012:

I går blev Asta sendt afsted til sin nye familie. Asta bor nu på Sjælland i den for hende helt rigtige familie.

Vi ønsker jer held og lykke og masser af glade stunder i fremtiden. Vi er sikre på Asta nok skal spræde glæde!

17.03.2012:

I dag er det Myntes fødselsdag - Hurra hurra hurra. 4 flotte og dejlige år.

Som tiden flyver.

I går blev August hentet af sin nye familie. Vi er helt sikre på han fandt sit helt rigtige hjem. Vi ønsker ham og hans familie al lykke og glæde frem over.

27.02.2012:

Efter en god og lang weekend medmange ture i skov og ved vandet, og der af megen mudder og snask ipelsen, har vi holdt store pelspleje dag i dag.

August er så dygtig. Han ligger sig bare på bordet og slapper af til det hele - både børsten, ordning af øjne, let klip omkring anus og børst af tænder, han fortrækker ikke en mine, når jeg plukker hans øre eller klipper hans negle.. 15 min og han var gennem udredt og passet og plejet i alle ender og kanter.

Asta er nu også sød - men hun er lidt mere fin på den, og vil helst ikke ligge ned til det. Men så får hun lov at stå op. Også både tænder, øre, øjne og det hele er bare super ok. Neglene er hun total ligeglad med - det eneste er når hårene mellem trædepuderne skal klippes - der er hun lidt kilden.. Men sikke en fryd at ordne sådan en nem hund :)

Asger synes ikke lige han havde tid til pelsplejen i dag.. Men jeg fik ham da overtalt tilsidst og så stod han også pænt til det. Han er ikke så glad for øreplukningen, men har også langt mere og mere fast pels end de to andre.. Neglene blev klippet og filet (han har sorte negle, så jeg tør ikke klippe dem for langt).

Lidt over en time senere var alle bøllerne ordnet til UG :) Dejligt med tre fine og udredte hvalpe igen. Så kan ugens mudderpøler og pløremarker bare komme an kan de :)

Vild hvalpeleg i sneen

August leger med sne

August på repoen 

12.02.2012:

I dag var vi til udstilling med Mynte i Fredericia.

Mynte fik præmeringen VG (Very Good) og gik derfor ikke videre i placeringsrunden.

Men vi havde en super dejlig dag, der var rigtig mange gode bolo-venner og såmen også et par bekendte med andre racer, vi fik hilst på. 

05.02.2012:

Asger og August samt Mynte var med til skue i Årslev.

De to små bøller fik begge præmieringen SL (Særdeles lovende) og to fine kritikker med sig hjem. Selv om de nok er mere interesseret i den pose guffer de fik lov at bære ud til bilen ;) 

Af de to blev August nummer 1, mens Asger måtte blive nummer 2.

August skulle derfor ind igen senere i store ring, sammen med alle de andre babyklasse hunde der havde vundet deres racer den dag. Her fik vi dog ikke nogen placering - men det var ikke fordi August ikke forsøgte at charmere sig ind hos dommeren. Han gik og stod bare SÅ flot den lille.

Mynte var ene tæve i racen, hun fik præmieringen Excellent og skulle derfor ind igen mod den hanhund der stillede op. Her tog Mynte første pladsen og blev bedst i racen, og skulle derfor ind igen i store ring til bedst i gruppe 9 (den bedste selskabshund på skuet). Her gik vi dog heller ikke videre.

Nico og Mia kom forbi og hilste på. En helt igennem dejlig dag.

  

21.01.2012:

Asta den lille yndige pige.

Som hun ligner sin mor..

August viser han er ved at lære "sit".

Asger med hvad der engang var en bold.

Tre bøller deles fint om samme pind fra haven.

Asta, Asger og August tættest på.

15.01.2012:

Så er Mynte tilmeldt udstilling i Fredericia d. 12. Februar. Og vi glæder os til igen at ses med vores gode hunde-venner ved bolo-ringen. Desværre er hvalpene endnu for unge der til hvalpeklassen. Men weekenden inden er der skue i Årslev hvor Asger og August er tilmeldt i Babyklasse. Mynte skal også med i Årslev - vi trænger til lidt træning inden Fredericia ;)

Asta kan desværre ikke komme med med hendes knækhale :(

Tre bøller med på tur i skoven. Det er et fuldtidsjob at filtre snorene ud undervejs :) Asger, Asta og August.

13.01.2012:

Asta har desværre knækhale og hun kan derfor ikke blive min kommende følgesvend til udstilling, og kan ikke bruges i opdræt.

Oh det er trist at skulle af med sine hvalpe. Men det er endnu mere trist, når det er en hvalp man havde glædet sig til en lang fremtid sammen med..

02.01.2012:

Anton er nu rejst til sit nye hjem, og vi ønsker ham og hans nye mennesker al mulig lykke og glæde i fremtiden.

Og så lidt stemningsbilleder fra nytåret i Thyborøn.

23.12.2011:

Så er hele hundeflokken landet i det vestjyske.

Mynte, Asta, Anton, August, Asger og jeg holder jul hos mine forældre i Holstebro. Og mellem jul og nytår tager vi sammen med Sara og de to store hvide til Thyborøn nytåret over i sommerhus.

Interesserede kan derfor først besøge hvalpene igen efter nytår!

God jul og godt nytår til alle som læser med :)

16.12.2011:

I dag kørte bilen til hundeskoven igen. Vi havde en aftale om at Mia og Nico skulle med, så han kunne lege med sine søskende igen. Og det var bare en super skøn tur!

Asta og August kom med, og sammen med Nico og Balou (Nicos storebror) og Mynte var der vist flere bologneser samlet i Odense end nogen sinde før :)

Oven i havde kæresten sine to store hvide schæferhunde med, så hundeskoven så hvidt. I hvert fald så længe det varede, for der gik ikke længe før legen og løben rundt havde resulteret i mudrede hunde. Et syn for guder!

Næste gang må jeg huske mit kamera!

13.12.2011:

Asger smiler

Anton er ved at befri Hr. Rotte

Og sådan ser gulvet ud efter leg i haven

11.12.2011:

I dag var Anton og August med i vores yndlings hundeskov. Vi gik en enkelt runde og fik hilst på flere andre voksne hunde. Anton synes især de fremmede dufte var pændende, mens August var mere optaget af at lege med sin mor.

Til aften var alle hvalpe i bad, fik klippet kløer og plukket øre. De er ved at være rigtige gode til det.

10.12.2011:

Travl dag for hvalpene.

Først var August den heldige der kom med til hvalpetræning. Han klarede det bare super fint. Gik flot ved "fri ved fod" og var ret hurtig til at forstå vente øvelsen. Tilgengæld var han ikke så meget til den fri leg i dag. De andre er også ret store, så han fik lov at lege med én af de andre hvalpe alene. Det hjalp lidt på lysten til at socialisere.

Imens August og jeg var til træning, var Anton med Sara i butikken. Han mødte en sød cocker spaniel og fik masser af kram og kæl fra kunderne.

Bag efter tog vi de voksne hunde og Asger og Asta med i hundeskoven. Der var rigtig mange der havde deres hvalpe med, så der var masser at hilse på og lege med. Men der er nu intet som at lege med sine søskende og mor.

Aftenen stod på sofa-hygge med hele flokken :)

30.11.2011:

Dagen i dag har stået på hygge i haven.

Der ud over har de alle været på vægten.

De er lige fyldt 14 uger.

Anton 2300 gram

August 2660 gram.

Asta 2795 gram.

27.22.1011:

August i hopla 

 Asta

25.11.2011:

Dagen i dag har budt på det første rigtige ruskevejr i hvalpenes liv. Selvfølgelig bestemte jeg mig for de alligevel skulle ud på gåtur. Det var der delte meninger om. Asta syntes bestemt ikke hun skulle gå nogen som helst steder, hendes små poter blev jo våde og snuskede af al den regn.

Anton der i mod hoppede der ud af med alle fire ben samlede så ørene floppede op og ned. Det glade fjæs.

21.11.2011:

Der går i tiden noget længere mellem opdateringerne her på siden, dette skyldes det store arbejde der er med hvalpene. Så bliver hjemmeside opdateringer prioteret lavere.

Men i dag har hvalpene været på vægten igen.

I morgen fylder de 13 uger.

August 2350 gram.

Asta 2495 gram.

Anton 1995 gram.

Vi er også begyndt til hvapetræning, hvor hvalpene på skift kommer med. Der er klart nogle ting som skal læres. ;)

August og Anton

August

08.11.2011:

I dag fyldte hvalpene 11 uger.

De fik besøg af Arnes nye ejere og var på deres vandte snortur rundt i kvarteret. Legeområdet fik en nogle forskellige papkasser som de kan kravle på og bide i. Det gik rent ind hos både hvalpene og katten.

De nåede også på vægten:

Arne = 1900 gram.

August = 2100 gram.

Asta = 2185 gram.

Anton = 1750 gram.

05.11.2011:

Dagen startede tidligt. Jeg skulle til Herning og se udstilling. 5 Bologneser skulle i ringen, og det er altid skønt at se sin race blive bedømt, og få snakket med de andre opdrættere og ejere. Da hvalpene endnu er for små - og i øvrigt ikke skal risikere smitte fra så mange hunde, så måtte de blive hjemme.

I stedet ladede de op til hyggeligt besøg fra min brors nye Berner Sennen hvalp - Noma.

Noma er 3 dage ældre end hvalpene, og så lige 8 kg. tungere...

Men de hyggede sig enormt og på trods af størrelsesforskellen kunne de fint hygge sig sammen.

             Arne bagerst og August forest hilser pænt på Noma

04.11.2011:

Weekend og hele bilen blev pakket til randen med foder og hunde. Og så gik turen ellers vestover til besøg hos mine forældre i vestjylland. Alle vapserne sad i transportkassen. Og alle tog køreturen i ophøjet ro. ZZZ... 

Hjemme hos mine forældre fik de hilst endnu engang på gamle Jana og hyggede sig med os andre i stuen.

Men der gik ikke længe før de var trætte efter den lange tur og var klar til seng.

02.11.2011:

Store badedag. Alle vapser fik den store tur med både shampoo og balsam og føntørre tilsidst. Nogle tog det mere afslappet end andre, som bestemt ikke mente de havde tid til den slags. Som belønning fik de hver en oksehale at gnave i - og så var den vask vist glemt.  

01.11.2011:

I dag fylder vapserne 10 uger.

Dagen brugte de på at hygge sammen med Mopsen Joey. Denne gang tog hvalpene med over i Joeys have. Og de var bare sprængtfyldt med energi, så Joey fik nok at se til.

Rigtig hyggeligt synes de alle. De fik også hilst på nye fremmede mennesker, en fremmed kat og fik kigget på biler på gåturen over til Joey.

Joey og bebserne hygger

Efterfølgende blev de en efter en børstet og kom på vægten.

Arne = 1658 gram

August = 1790 gram

Asger = 1850 gram

Asta = 1970 gram

Anton = 1515 gram

31.10.2011:

I dag var hvalpene med på besøg hos Arnes nye familie. 

De mødte Balou på hjemmebane og han var bare Så god til at lege og løbe med de små. De nød det tydeligvis!

Arne er en heldig lille hund!  

Arne

25.10.2011:

I dag fylder vapserne 9 uger og derfor har de været på vægten.

Arne = 1455 gram

August = 1570 gram

Asger = 1595 gram

Asta = 1700 gram

Anton = 1320 gram

Til sammenligning vejede Mynte som 9 ugers 1370 gram. Så måske er der noget om det, at BARF hvalpe tager godt på i starten :)

24.10.2011:

Hvalpene er nu rigtig begyndt at opleve verden. De kommer med enkeltvis ud på en lille gåtur i snor hver dag. De kommer med ud og kører bil og cykel et par gange i ugen. Og fra næste uge starter de til hvalpetræning. Vi har selvfølgelig tyvstartet lidt, så både sit og stå er noget de har hørt før. Dog er indkald vist noget der skal arbejdes med - især i flok ;) Verdenen der ude er simpelthen for spændende!

De er i hvert fald godt klædt på til at springe ud i deres nye familier, når disse findes.  

Hele lømmelbanden - Anton sidder omme bag ved ;)

Farve

Navn

12.10

13.10

14.10

15.10

16.10

17.10

18.10

Tilvækst

Orange

Arne

1130

1150

1157

1195

1234

1250

1320

915%

Blå

August

1240

1265

1257

1273

1300

1333

1420

1083%

Grå

Asger

1220

1255

1240

1242

1290

1345

1452

1352%

Rød

Asta

1325

1380

1375

1392

1419

1440

1530

970%

Brun

Anton

1010

1058

1064

1069

1198

1125

1212

1396%

Vægtskema uge 8:

22.10.2011:

I dag var Arne og Asger med i butikken. Arne kom endvidere med på armen ned i gågaden for at se på mennesker. Han tog det i bedste stil. Han kunne både sove og slappe af, gik glad efter os i snoren og ville gerne hilse på fremmede mennesker og hunde.

Næste gang må det være Asgers tur :)

21.10.2011:

I dag var Asta og Anton med i gågaden på egen pote. Der var rigtig mange mennsker i byen så det blev primært en tur på armen. Man skal ikke risikere nogen overser de små på jorden. Men de var også nede og lege lidt, og fik hilst på en masse mennesker og et par fremmede hunde i snor.

Asger med sit charmerende ansigt

18.10.2011:

I dag fylder hvalpene 8 uger. De fejrede dagen med nye guffere i hvalpegården. Mums!

16.10.2011:

I dag startede dagen med skønt besøg fra Mia, hendes familie og skønne Balou. Balou er også en bolognese som bor her i odense. Og han var godt nok spændende synes et par af hvalpene. Balou var vist selv mere interesseret i de voksne damer - men det skal vi ikke holde i mod ham ;)

Efter det hyggelige besøg og en middagslur ændrede vi planerne og i stedet for endnu en tur i gågaden, så synes vi faktisk hvalpene har haft nogle travle dage med mange indtryk. Så det blev en hygge og nusse i sofaen eftermiddag og aften i stedet. Og det var nu heller ikke så ringe synes de små. At få kløet mave og bare ligge og blive hvisket i ørene - det er lige noget en bolonese hvalp elsker!

15.10.2011:

Til formiddag var hvalpene med i butikken. De mødte og snakkede med en del kunder, og så fandt de ud af at det er sjovt at spæne rundt og jagte hinanden ind og ud under paller, op på små kasser og ned igen for fulde fart. De fik alle prøvet at få renset øre og klippet negle igen. Og børsten gik også lige gennem pelsen på dem alle en tur

Efter middagsluren kom Tante Nina forbi med sit kæmpe kamera og nussede hvalpe maver og gav guffer og tog skønne billeder af de små i haven. Der blev fræset rundt, leget, gravet og gnavet. Og de gode resultater er der et par smagsprøver på her ;)

efter en times tid gik de små igen i stå og kom op og fik en velfortjent middagslur.

Arne leger med pind

Asta

August - kongen af haven

Asta

Asta

Asger

14.10.2011:

I formiddags blev hvalpene Chipmærket og fik deres stambøger. Arne nærmest sov fra det hele. August sov også men bragede op i et skrig, så Mynte nær var gået gennem en lukket dør. Asger gav et ganske kort piv - og sendte sit charmerende blik efter chipmærkeren, som sagde han undskyld. Anton gjorde sig selvfølgelig utilbens - den lille skidespræller kunne ikke ligge stille, og da han var så lille var det svært at holde ham. Men det gik da, og han faldt hurtigt ned igen.

Asta som den bullerbassetøs hun nu er, medgjorde at dette bestemt ikke var i hendes smag - og så fik chipmærkeren ellers et par brummende knurre lyde og utilfredse miner med på vejen.

Alt i alt en super oplevelse! Var lidt spændt nu det var første gang jeg skulle opleve det.

Til eftermiddag tog vi til Tommerup og fik dem hvalpetestet. Og også her viste de sig som de små skønne vapsere de er.

"Dommen" var et meget homogent kuld, som kun skiller sig ud i små detaljer fra hinanden.

Ved testen prøver adfærdsbehandleren forskellige drifter og adfærd af, under totalt fremmede forhold. Notere så hvordan hvalpens score er, og skriver kort hvordan hun ser hvalpen og hvad kommende ejere bør være obs på og kan arbejde med. Og hvilke styrker og evt. svagheder hvalpen har på pågældende tidspunkt.

Et rigtig godt værktøj til hvalpekøberen og opdrætteren :)

Er glad for vi fik det gjort. Og hvalpene - de har sovet lige siden!

Arne

August

Asger

Asta

Anton

12.10.2011:

I denne uge begynder vi at lærer hvalpene at være mere alene og væk fra søskende og mor. De skal alle ud og opleve at køre bil alene og vi er begyndt at tage dem med i soveværelset til nat skiftevis. Natten til i dag sov Arne derfor ved siden af min seng i deres taske. Han sov roligt fra kl. 22.30 til kl 5.30 - og så vågnede han ellers op og ville ud og tisse. Det gjorde alle hvalpene i midlertidig, så de må have et indbygget ur et sted ;) Men op og ud i haven gik det. Og bagefter tog vi lige en halv time mere, inden det var stå op tid og alle hvalpene fik morgenmad - Arne var så heldig Mynte gav ham morgenmad på sengen ;)

Der skal være lidt frysegoder ved at have sovet alene hele natten.

Farve

Navn

05.10

06.10

07.10

08.10

09.10

10.10

11.10

Tilvækst

Orange

Arne

1022

1030

1015

1053

1076

1097

1120

672%

Blå

August

1100

1100

1119

1156

1173

1190

1200

900%

Grå

Asger

1080

1082

1123

1141

1153

1193

1180

1080%

Rød

Asta

1207

1203

1222

1247

1300

1320

1317

821%

Brun

Anton

877

880

893

906

957

980

993

1126%

Vægtskema uge 7:

11.10.2011:

I dag var hvalpene igen med i skoven. Vi gik der over i cykelanhængeren og så kom hvalpene først skiftevis end og lege i skovbundet to og to. Og til sidst fik de lov at lege alle sammen. De fik fældet et par unge bøgetræer, fik samlet et par fuglefjer til legetøjssamlingen. På vejen der over gik vi forbi noget byggeri og lyttede til store maskiner og værktøjslyde. Det var de nu helt kolde i rumpen overfor..

De har sovet hele dagen siden de kom hjem. Det er spændende men hårdt at være waginns-hvalp ;)

Asger og Arne kigger op, de andre er travlt optaget af skovbunden

10.10.2011:

Asta og Asger var i dag alene med på tur i butikken. De nød den store opmærksomhed bare de fik. Asger fik smag for tørfoder, og væltede en åben prøvepakke, så foderet trillede ud. Nej man kan jo ikke nøjes med den mængde mad-mor spræder ud til én. Asta var mere i hoppehumør, og hoppede lystigt ud og ind af tasken - vel og mærke gennem top-åbningen, for selv om man lige kunne løbe ud af siden i tasken - så er det jo ikke nær så sjovt som at skulle hoppe og kravle over siden.

På torsdag er det de andres tur til at være få afsted på tur.

Hvalpene er begyndt at trække længere væk når de luftes ude i haven. De bliver modige og leger nu gemme og laver snig-angreb.

Asger guffer foder

Asta tager et hvil mellem alle de vilde springture

09.10.2011:

I dag fik vi besøg af Ulla fra Kennel Beisheim.

Ulla har hjulpet mig meget, så det gjorde virkelig glad at hun hoppede i bilen og kørte helt til fyn for at se Myntes hvalpe :) Dejlig dag!

I eftermiddag tog vi hvalpene med ned i gågaden. Og sad og kiggede lidt på mennesker, cykler og duer.

Nu til aften sover hvalpene rigtig godt og tungt. Stor dag for dem.

07.10.2011:

I dag har hvalpene for første gang haft snor på halsbåndet. Ude i haven prøvede de alle hver især at slæbe en lille snor efter sig, og at følge efter når jeg tog den op. Det klareded e alle fint - om end Asta mente hun skulle bestemme retningen helt selv. Hun er en lige så meget en bisse, som hun er stor.

Alle fik også en kort køretur siddende i cykelkurven.

Senere legede vi forhindringsbane, hvor vi satte forskellige ting op i haven, så de kunne hoppe rundt på kasser og kravle over diverse. Lægge sig på lur under trillebøren og møve sig igennem juletræet fra sidste år. Så gik den vilde leg ellers! Og det er skønt at se de alle er med og alle har en mening og holder på deres. De bliver mulet af hinanden på skift og skiftes til at være den der er en bølle.

Hvis nogen er lidt for frække får de besked på at opfører sig ordentligt fra Mynte :)

Arne

August

Asger

Asta

Anton

05.10.2011:

I dag startede vi med at besøge en god ven. Sammen tog vi alle vapserne med ud på tur og så på indkøbsvogne og biler på parkeringsplads. Turen gik herefter til DalumDyrehandel vor hvalpene fik lidt nyt legetøj med hjem, og fik hilst på mange skønne og venlige mennesker. De fik også set kaniner og fugle. Rigtig god oplevelse! 

Legestue

04.10.2011:

I dag fik hvalpene besøg af nabopigen og hendes veninde.

Farve

Navn

28.09

29.09

30.09

01.10

02.10

03.10

04.10

Tilvækst

Orange

Arne

806

824

835

892

934

993

1003

664%

Blå

August

897

903

925

987

1005

1092

1097

810%

Grå

Asger

873

896

910

963

1000

1070

1077

970%

Rød

Asta

1001

1022

1030

1084

1125

1209

1211

746%

Brun

Anton

702

718

730

770

817

849

857

948%

Vægtskema uge 6:

 August

Asger

 Asta

Asta

03.10.2011:

Hvalpene har nu fået hele spisestuen som legerum. De ynder at sove under sofaen, løbe og lege frit og hygge sig.

Til aften kommer de nu op oven på og sover det meste af natten igennem - kun afbrudt af et enkelt visit fra Mynte,m hvor hun lige skal op og tælle at de alle er der endnu :)

Hun er en rigtig hyggemor. Hun leger og nusser om dem, og de får stadig dessert fra mælkebaren i ny og næ.

Der ud over leger de rigtig godt med tante Kiwi :) 

Der er nu bestilt tid til vaccination og sundhedstjek, hvalpetest og lavet aftale med DKK-medarbejder om Chipmærkning og levering af stambøgerne :)

Glæder mig til at få de sidste papire i orden.

01.10.2011:

I dag havde vi hvalpene med alene nede i butikken. Mynte fik en lille vel fortjent pause. De hyggede sig, hilste på mange nye mennesker og fik leget lidt.

Til eftermiddag kom Myntes "ungdomskæreste" på besøg. Mopsen Joey. Han er verdens største hygge onkel, og var derfor oplagt som første møde med en fremmed hund for hvalpene. Og så er Mopsen jo lidt speciel, og det er godt at lærer hunde er forskellige, når man selv er én. Alt gik super fint, og de fik både kysser og lov til at løbe med på oplevelse. Han er en charmør ham Joey :) 

30.09.2011:

I går aftes da vi kom hjem fra butikken, fandt vi Mynte liggende meget apatisk og stresset på underetagen (hvalpene sov oven på i stuen). Hun manglede bagbenskontrol og virkede i det hele taget "dinglet". Mynte blev straks indlagt hos Odense Dyrehospital og blodprøverne viste mangel på kalk i blodet. Hun blev sat i behandling og har sovet natten over hos dyrlægevagten, og vi venter nu på svar fra nye morgenblodprøver.

Hun har det umiddelbart meget bedre igen - men vi afventer og ser om hun kan komme hjem i weekenden eller må blive på hospitalet :(

Til eftermiddag kom Mynte hjem igen. Hun var helt sig selv igen. Vågen og klar til at tage sig af hvalpene. De bliver dog begrænset lidt i deres dien, og vi går ind og giver endnu flere måltider fastføde. Og håber så Mynte sparer lidt på Calciumen, så hun har nok til sig selv.

29.09.2011:

Igen i dag har hvalpene haft besøg fra venner og børn. De har været med på tur i cykelanhængeren og har rigtig hygget sig.

28.09.2011:

Hvalpene var til formiddag med forførste gang i skoven. De sad sammen med Mynte i cykelanhængeren og så gik vi en runde og lyttede til fuglesang, gravemaskiner og legende børn. Med hjem tog vi lidt fuglefjer, blade og en enkelt kogle - det var spændende nyt legetøj synes de små :)

Til aften kom to af familiens venner på besøg og nussede næsten ørene af slænget.

Det gode vejr udnytter vi så vi er mest muligt i haven. Og vi sørger for de som det første om morgenen og det sidste om aftenen kommer ud og gør deres. De synes nu ikke specielt godt om morgendukvåd græs - nej så hellere gøre sig ren på terrassen.

Farve

Navn

21.09

22.09

23.09

24.09

25.09

26.09

27.09

Tilvækst

Orange

Arne

706

740

755

758

769

777

798

514%

Blå

August

760

788

820

824

843

867

885

638%

Grå

Asger

730

767

801

816

827

854

865

765%

Rød

Asta

836

870

910

917

930

945

971

579%

Brun

Anton

590

606

633

645

652

680

690

752%

Vægtskema uge 5:

27.09.2011:

I dag fylder hvalpene 5 uger.

De har i dag leget med naboens ældste pige Sofie. Og de er bare helt skudt i hende :) Dejligt det er gengældt!

Og de har været flere gange i haven og vi tog lidt nye billeder.

Anton

August, Asger og Mynte

August og Anton

August

24.09.2011:

I dag har hvalpene været med nede i Saras butik. De hilste på nogle fremmede voksne og hyggede sig ellers med at løbe rundt og lege. De smagte hønsefod og tørret kallun og det var vist ganske sjovt at lege med :) De har også været i haven, hvor de både får mælkebar og gør sig både ren og prutter der ude.

23.09.2011:

Hvalpene var med i haven for første gang i dag. Det tog de pænt. Myntemor var med og hun lagde sig ned til fri bar, og så var den succesoplevelse ligesom skabt ;)

Hvalpene prøvede både at løbe lidt rundt på terrassen og græsset og klarede selv overgangen fra det ene til det andet.

22.09.2011:

Vi er nu begyndt at vende hvalpene til fyrværkeri og torden lyde via en lyd-CD. Og alle får nu dagligt halsbånd af og på. (undtaget Anton som stadig er for lille om halsen).

20.09.2011:

Hvalpene har i dag været på en lang tur til Thyborøn i vestjylland og besøgt min gamle bedstefar. De sad fint i tasken på to gange køretur af 55 km. sov lidt, vappede lidt rundt og tog i det hele taget turen i ophøjet ro. I sommerhuset gik de også fint rundt og kiggede på de nye omgivelser. Kun August (Blå) var lidt mere tilbageholdende.. Han skal lige se tingene lidt mere an end de andre. Tilgengæld hyggede han sig gevaldigt i bedstefars favn :) En rigtig hyggetrold bliver han!

De er også begyndt at søge ud af kravlegården/væk fra tæpperne når de skal tisse og pølle. Så nu har jeg lagt stiklagner til dem med græs på, så bliver det forhåbentlig ikke så svært at vende dem til græs på jord :)

Alt i alt en virkelig begivenhedsrig uge. De har snart pels som en mink og hvis der er tørvejr skal de snart begynde at med ud. De er begyndt at lege vilde lege, med biderri og rusken. Og har opdaget deres mors øre er super sjove at lege med.

Farve

Navn

14.09

15.09

16-09

17.09

18.09

19.09

20.09

Orange

Arne

622

644

658

668

676

685

692

Blå

August

654

672

700

708

715

738

747

Grå

Asger

600

630

652

665

675

700

717

Rød

Asta

718

738

763

782

796

830

834

Brun

Anton

490

508

532

540

551

567

570

Vægtskema uge 4:

Anton

Asta

Asger

August

Arne

18.09.2011:

Hvalpene og jeg er taget på visit hos mine forældre. De har mødt flere nye mennesker og min gamle hund Jana. De hopper nu rundt selv, bevæger sig ud af løbegården og hygger sig. Man begynder at kunne se hvem der er mest eventyrlysten og hvem der gerne vil se verden lidt an inden de hopper hovedkulds ud i det :)

Det bliver rigtig spændende om fire uger at se hvad hvalpetesten siger... 

17.09.2011:

Det er morgen og hvalpene har lige spist morgenmad fra tallerken. I dag fik de hakket fjerkræ. De har nu prøvet både fjerkræ, okse, hjort og dåsemad, samt opblødt tørkost. Deres maver er fine og faste, de er glade og legesyge, blevet noget mere vokale og der er gang i den nu :)

Tror de kommer med ned i underetagen senere, så de kan lege på trægulv for første gang, og måske opleve overgang fra et gulv til et andet.

Igår fik de lidt græs op og kigge på, det var godt nok underligt synes de..

Farve

Navn

07.09

08.09

09.09

10.09

11.09

12.09

13.09

Orange

Arne

449

479

501

536

560

580

604

Blå

August

455

475

495

540

568

597

628

Grå

Asger

442

463

485

510

534

565

592

Rød

Asta

550

580

595

627

648

670

688

Brun

Anton

359

385

400

426

441

450

472

Vægtskema uge 3:

Anton

 Asta

Asger

August

Arne

12.09.2011:

Hvalpene har i dag haft besøg af tante Louise. Og her til aften har de hver i sær fået lov til for første gang at smage rigtig hundemad, så de fra i morgen ved hvad det handler lidt om, når maden serveres :)

11.09.2011:

Halpene har nu hilst på kattene og vores store hunde for første gang. Alle tog det rigtig fint - Mynte er meget beskyttende og beder de andre ruppe røven. Audi har forstået det er nogle små skabninger og Kiwi tror det hele er sjov.

Hvalpene er også med for første gang oppe i stuen. De er jo født har har hidtil været i soveværelset. Men nu er de klar til at komme med ud i de andre rum og være mere med i dagligdagen.

Vi har også haft kort besøg af nogle gode venner og naboens børn. Der kommer mange flere visit fremover.

Interesserede hvalpekøbere kan nu komme på besøg.

09.09.2011:

I dag blev hvalpene registreringspapirer sendt ind, så stambogsnavnene er på plads :)

Byd velkommen til Arne, August, Asger, Asta og Anton.

08.09.2011:

Så har alle hvalpene øjne :)

07.09.2011:

15 dage gamle og de har alle næsten helt åbne øjne. De er begyndt at bevæge sig rundt og undersøge deres hvalpekasse, og er begyndt at undersøge hinanden og Mynte uden det nødvendigvis er mælkebaren de går efter.

De er begyndt at bevæge sig væk fra hinanden når de skal prutte og sætter sig op til det.

Det er rigtig spændende at følge deres udvikling!

                  Mynte

                 Brun han nederst og Orange han øverst

             Blå og Grå han

06.09.2011:

Så har endnu en hvalp åbnet øjnene. Det er Orange han. De andre ser ud til at åbne dem i løbet af et par dage.

De er begyndt at løfte sig lidt fra underlaget når de skal hen til mælkebaren. Og ellers er alt fred og idyl i hvalpekassen.

Navnene til stambogen er ved at være på plads også, så de kan sendes ind i slutningen af ugen.

Farve

Navn

31.08

01.09

02.09

03.09

04.09

05.09

06.09

Orange

Arne

277

305

327

359

378

401

430

Blå

August

285

306

331

355

375

395

421

Grå

Asger

263

288

314

338

357

392

407

Rød

Asta

342

371

400

427

458

488

509

Brun

Anton

215

235

258

287

291

306

333

Vægtskema uge 2:

04.09.2011:

Lille knægten (brun) har åbnet øjnene :)

De andre venter lidt endnu.

03.09.2011:

Så begynder de næste skridt at ske i hvalpenes udvikling. Lille knægtens øjne er så små begyndt at åbne. De andre følger nok snart efter. I morgen vågner han i hvert fald op til sit første dagslys :) Det glæder jeg mig til at være en del af! I dag fik hvalpene også for første gang klippet kløer. Bagbenene var lette - et snuptag mens de spiste ved mor Mynte. Med forbenene krævede det lidt mere snilde. Men gjort blev det!

Her 11 dage gamle har flere af de små allerede tredoblet deres fødselsvægt :)

31.08.2011:

Hvalpene én uge gammel.

Mælkebaren er åben :)

31.08.2011:

I dag har hvalpene haft ganske kort besøg af husets katte. Tozca og Zuma var lige inde og kigge, og valgte hurtigt selv gå ud af soveværelset igen. Mynte tog visittet fint. Passede på hvalpene men uden stor balade og drama.

Mynte er blevet kræsen her i diegivningsperioden - hun vil ikke spise fjerkræ eller kallun. Så hun får masser af okse, vildt og fisk. Så må vi se om ikke appetittet vender tilbage igen til hendes normale favoritter senere :)

29.08.2011:

Billeder af hvalpene 6 dage gamle.

Blå han

Orange han

Grå han

Brun han

Tæven

Vægtskema uge 1

Farve

Navn

Fødsel - 23.08

24.08

25.08 

26.08

27.08

28.08

29.08

30.08

Orange

Arne

130

127

136

158

188

207

230

267

Lyseblå

August

120

122

128

147

175

211

241

256

Grå

Asger

100

103

114

128

155

182

210

240

Lyserød

Asta

143

149

167

190

229

265

286

326

Brun

Anton

81

83

92

107

126

147

171

193

28.08.2011:

Hvalpene er nu begyndt at udvikle pigment, de har fået små fine trædepoter og pelsen gror frem. De har fået pels på snuden, indersiden af benene og på poterne. Deres små øre lever deres helt eget liv og nogle stritter og nogle ligger stadig helt ind til hovedet. Når de sover ligger deres små kroppe og drømmer, de malker og sutter og øjenbryn og snude bevæger sig.

Alle har det super fint.

Vi er begyndt at finde på navne til de små skønheder :)

26.08.2011:

Dejlig dag for hvalpene. De spiser, sover og ikke så meget andet. Her på 3. dagen har de taget over 20% på - den mindste og den største endda over 30%. Det er FLOT!

Mynte passer dem super godt!

25.08.2008:

Alle fem hvalpe vokser fint og tager på. De sutter og halerne strutter og er der noget de er utilfreds med piver de efter Mynte.

I eftermiddags var vi til dyrlægetjek, da Mynte har haft feber. Hvalpene var SÅ fine, og Mynte så også fin ud. Hun har fået lagt kalk under huden for at undgå feberen udvikler sig skidt.

Vægt skema fra fødslen: 

Tirsdag d. 23.08.2011

Farve

Navn

Tid

Køn

Vægt

Andet

Orange

Arne

21.06

Han

130 gram

 

Lyseblå

August

21.46

Han

120 gram

 

Grå

Asger

22.04

Han

100 gram

Meget pigment!

Lyserød

Asta

22.30

Tæve

143 gram

 

Brun

Anton

22.32

Han

81 gram

 

24.08.2011:

I går aftes fødte Mynte 5 skønne små hvalpe. 4 hanner og 1 tæve. Hun blokkede op et døgns tid og selve fødslen tog under to timer. Hun var bare SÅ god.

Alle hvalpe kom ud hurtigt og med livsmod. Og alle spiser fint hos deres mor.

Mynte får både sovet, spiser og hun har også været ude og ordne sig siden fødslen.

Hvalpekassen er lutter ro og suttelyde!

18.08.2011:

Dag 56. Mynte har taget 1.2 kg på i drægtigheden. Og vi tager nu temperatur to gange dagligt. Den er lidt lavere end normalt, men endnu ikke under 37, som er tegn på nær forestående fødsel. Hun trives fint, er lidt mere besværet af drægtigheden, men slet ikke slemt. Hun spiser og drikker fint.

12.08.2011:

Mynte er i dag på dag 50. Vi har været ved dyrlægen og fik ormekur og vac. Mynte fik barberet mælkebaren og jeg fik styr på de sidste detaljer. Mynte har taget præcis 1 kg. på.. Mynte har termin torsdag d. 25.08.

17.07.2011:

Mynte er i dag 25 dage henne. Inden længe vil hun kunne undersøges hos dyrlægen, så vi ved om der er babyer i maven :)

30.06.2011:

Mynte og Opal havde to vellykkede parringer i Leipzig, om nogle uger ved vi om det har båret frugt.

Er Mynte drægtig er der forventet fødsel i slutningen af August.

16.06.2011:

Mynte er gået i løb og vi tager til Leipzig for at besøge Opal og Bärbel i næste uge.

Forhåbentlig kan jeg næste weekend fortælle om en vellykket parring.

Tidsplanen er som følger forventet fødsel ca. slutningen af august. 8-10 uger senere vil de godkendte familier kunne hente deres nye familiemedlem. Det er uge 42/43.

26.05.2011:

Stadig ingen løbetid...

Vi var ved dyrlæge igår til scanning, og heldigvis er der intet fysisk galt med Mynte. Men hun har muligvis sprunget en løbetid helt over. Scanningen viste i hvert fald hun er midtvejs mellem løbetider og ikke er lige på vej i en sådan...

Det ser efterhånden ud til sommerkuldet ender i et efterårskuld...

14.04.2011:

Mynte er stadig ikke i løb. Hun er nu gået en måned over termin, men alt er klar til parring, når hun bestemmer sig for, det er tid. Så vi venter alle pænt...

11.05.2011:

Mynte er stadig ikke gået i løb. Hun er nu undersøgt ved dyrlæge og der er intet unormalt til grund for udskydelsen.

Jeg er begyndt at skrive interesserede købere op, så henved dig allerede nu, hvis du har interesse i en hvalp fra waginns.

Hanhunden vi ønsker at benytte er Opal von der Märchenwiese.

© waginns.dk ved Katrine Gregersen