Medlem af:

Dansk Kennel Klub

Klubben for små selskabshunde

Har gennemgået Dansk Kennelklubs opdrætteruddannelse

Bolognese

Racen Bolognese hører til under gruppen af Bichoner - FCI gruppe 9 nr.196.

Det er en selskabshund med lang hvid pels, og er en af de mest sjældne af dværghunderacerne.

Rundt om i Europa har racen flere forskellige navne - Bologneser - Bichon Bolognese - Bolognese - Bichon Bolonais. I DK kaldes racen Bolognese.

Størrelse:

2,5 - 4 kg og ca. 25 -30 cm.

Obs. Langt fra alle individer i racen kan prale af at passe ind under vægtkravet til racen.

Udseende:

Bolognesen er en kvadratiske, lille, hvid hund med crepekrøller til alle sider. Hunden giver udtryk af robusthed og hårdførhed, samtidig med den bærer sin overdådige pels med ynde. Snude, øjenrander og trædepuder skal være mørk sorte. Og i de mørkeburne øjne ses ingen hvidt.

Temperament og aktivering:

Racen er en altid venlig og glad hund! Den voksne hund kan være ret reserveret og kan vælge fremmede hunde og menensker fra. Men er altid loyal og glad for sin familie.

Racen kræver et minimum af aktivering. Én daglig gåtur på ca. ½ times tid er ganske udemærket for racen, hvis den selvføglelig har mulighed for at komme ud og tisse løbende i løbet af dagen. Mindre kan også gøre det i perioder. Racen elsker at lege i haven med hundevenner, ejeren eller fornuftige ældre børn.

Selv om racen ikke kræver en masse lufteture, kræver den nærværd og at være med i familiens gøren og laden. Den elsker nus i sofaen, putte i sengen, samtale og trikstræning. Er det noget hunden ikke har lyst til eller gider, vælger den det fra. Så kan ejeren stå nok så entusiastisk med snor og sele, hvis hunden har en sofa-sove dag...

Det er en sjov og glad hund, som elsker at være midtpunkt og gøre sine menensker glade!

Racen er yderst trænbar og egner sig rigtig godt til lydighed og rally! Agility er også en mulighed, men ofte er bolognesen ikke hurtig og selvstændig nok til at begå sig på højere plan. Spor er ikke bolognesens stærke side, men lidt godbidssøgning går den ikke af vejen for. Racen bør kun opdrages med venlighed og indbyrdes respekt! Klikkertræning er et hit!

Bolognesen er en glad, venlig, lydig og tillidsfuld hund af natur. Den kan med alle mennesker og hunde, men finder sig ikke i hvad som helst. Dette sunde temperament er et særkende for racen!

Kan man ødelægge en bolognese - bør man ikke have hund!

© waginns.dk ved Katrine Gregersen

Lorem ipsum dolor sit a

Standard

Sundhedntetuer adipiscing eacus. nean it mauris. llus porta. Fusce suscipit varius mi llus porta. Fusce susmi

Lorem ipsum dolor sit amet, contetuer adipiscing eacus. nean it mauris. llus porta.